News

HÅKAN HELLSTRÖM TILL WOAH DAD!

Woah Dad! är sjukt stolta över att kunna berätta att man signat Sveriges genom tiderna största artist.

Håkan Hellström har skrivit på för nystartade musikhuset Woah Dad!

Som ett alternativ till storbolagssfären reste sig fågeljäveln och borstade dammet av axeln för att svinga det lilla usb’et och förvandla (musik-)världen till en lite trevligare plats. Det, om inget annat, kunde locka Håkan Hellström att sälla sig till bolaget för kommande verk.

”Woah Dad! är mina kompisar o finns alldeles runt hörnet där jag bor. Och så har Isse en grym skivsamling.” säger Håkan Hellström.

Woah Dad! är del i koncernen Telegram Studios och är baserat i Göteborg och Stockholm och har tidigare i år signat bl.a. Dolores Haze, Nicole Sabouné och Carli. Nyckelfigurer är Isse Samie, som jobbat snart tjugo år med Håkan Hellström och tillsammans med en annan Woah Dad!-filur Klas Lunding startat och drivit Dolores och Stranded. Tillsammans med festivaltunga Joel Borg och Niklas Lundell utgör de nu kärnan i Woah Dad!.

Woah Dad! släppte förra året en exklusiv vinylbox från spelningen på Ullevi i samarbete med Håkan. Nu står det klart att Håkan väljer Woah Dad! som sitt musikbolag för ett nära och långt samarbete.

Håkan Hellström är Håkan Hellström. En och nu två utsålda Ullevi. Guld och platina. Det vackraste vi har i glädje och när det blåser kallt.

En ära. En början. En era.

Foto: Ellika Henrikson @ Woah Dad! HQ 2015

Published 11.06.15

"Miman" tour 2015

Do Yourself a Favor And Go See Nicole Sabouné this Fall!

6/11 - Stockholm, Medis

7/11 - Jönköping, Bongo

13/11 - Malmö, Moriska Paviljongen

27/11 - Växjö, Kafé Deluxe

4/12 - Linköping, The Crypt

5/12 - Göteborg, woah Dad! HQ *With Föllakzoid

Published 11.03.15

#1

YEAH! Vita Bergens new album "Disconnection" went straight to no1 at the Swedish vinyl chart!

Listen to "Disconnection" HERE!

Published 11.01.15

- 5.12.2015 -

-_-_-_- WOAH DAD! ALLNIGHTER 5.12.2015 -_-_-_-

FÖLLAKZOID (CL)

Barndomsvännerna Juan Pablo, Domingo och Diego utgör Santiagobaserade Föllakzoid. Deras kraftfulla blandning av drivande kraut och den uråldriga musiken från Anderna skapar en modernt minimalistisk men ändå rituell ljudbild.

Nya albumet "III" spelades in och producerades i deras egen studio under Blow Your Mind Records och släpptes tidigare i år på Sacred Bones Records.

------ -------- -------- -------- -------- ------

NICOLE SABOUNÈ

Vi släpper Nicole Sabounés egenproducerade "Miman" 6/11 på vilken hon starkt utvecklat sin egen mörka och kraftfulla estetik. Hennes musik förenar goth, new wave och postpunk med ett suggestivt driv, en uppenbar kärlek till hudnära formuleringar och ett passionerat men stilrent uttryck.

Believe the hype!!

Get your tickets now, limited amount and they will go fast: TICKETS!

Facebook event!

Published 10.29.15

BANGARANG!

New EP "BANGARANG!" from Swedish Tiger Sound is out! If you haven't checked STS out yet, you should!

Listen on Spotify!!

Published 10.28.15