News

Adrakadabra

Ikväll visas "Abrakadabra", livefilmen från Håkan Hellströms konserter på Ullevi 2016.
Kolla SVT1 kl. 21:30 eller på SVT play.
Bättre än påskhare!

Published 04.16.17

Brev från Henrik BerggrenVAD ÄR WOLF'S HEART?

Dag ut och dag in, år ut och år in, i decennier nu till och med, har jag varit i krig med världen. Jag har inte ändrat mig eller kompromissat på någon enda punkt. Föreställ dig vilka inre resurser det krävs. Det är varghjärtat.

Jag har varit borta från musiken länge, länge. Men jag har den outtömliga uthålligheten, det sega tålamodet och den råa viljestyrkan för att i längden inte ge upp. Det är varghjärtat.
v Alla vill göra något nytt och originellt. Men för att verkligen göra det och utstå alla problem som det för med sig krävs en stark inre drivkraft, ett bitande inre missnöje. Det är varghjärtat.

Tre gånger i mitt liv har jag varit olyckligt kär. Det har format mig mycket som person och närt en bitterhet. Men olyckan var onödig, vilket jag fick jag veta först senare. I alla tre fallen var min kärlek besvarad. Jag hade genom min pessimism och oändligt vansinniga sårade stolthet inte förstått, och på så sätt förstört mina chanser för mig själv. Det är varghjärtat.

När jag var ung avundades jag det som andra hade men jag saknade. Och avunden blev till hat. Hat mot deras trygghet, deras framtidstro, hat mot de vackra, de populära, de förmögna… deras kotterier, deras karriärer, deras pojkvänner, deras flickvänner, deras slentrianmoral, deras självgodhet, deras ljumhet, deras ordentlighet, deras måttlighet, deras brist på plåga, deras brist på förtärande känslor. Mest av allt hat mot deras nöjdhet, deras obegripliga nöjdhet. Det är varghjärtat. Med tiden har dock vargens bett förlorat lite av sin kraft, gudskelov. Jag har upplevt mycket kärlek och uppskattning, inte minst för min musik, kanske framförallt för min musik. Mycket är ju enkelt i slutändan: Bara kärlek kan döda vargen.

Jag känner inte någon avund längre, skulle aldrig vilja byta liv med någon. Känner snarare att avundsjukan borde gå i motsatt riktning, att de borde vara avundsjuka på mig. Men vissa är bara för dumma för att se vad jag har, för dumma för att se skillnaden. Men bara kärlek kan döda vargen.

För några veckor sedan, den dag min singel kom ut, råkade jag vara på stan på kvällen i ett ärende. Jag hörde då, några gånger, hur folk ropade saker till mig. Mina invanda reflexer sa att nu är det bråk på gång, nu är det hot om våld i luften. Några Svenssons med sin eviga fylla som söker bråk. Men till min förvåning hörde jag att de ropade positiva saker. "Du är bäst". Jag fylldes av känslan att hela värden plötsligt var på min sida, istället för att vara mot mig. Kunde kriget äntligen vara slut? Gud vet att jag har varit krigstrött länge. Men om inte, är vargen redo för totalt krig för alltid. För mycket blod har spillts för att sluta i en kompromiss. Bara kärlek kan döda vargen.

- Henrik Berggren 12 april 2017

Sentio, non frangor

Albumet Wolf's Heart släpps 5 maj

Published 04.12.17

Henrik Berggren Releaseparty 6/5

PARTY ALERT!!

Henrik Berggren is releasing his first album in 15 (!) years
and that is of course worth one living hell of a celebration.

Kick yr heels up and join us on classic GBG indie ground at Pustervik,
it’s gonna be one wicked evening.

Tickets here --> http://www.ticketmaster.se/event/464743?camefrom=AFF_pustervik

Published 04.11.17

Vita Bergen - Nixon

Vita Bergen - Nixon is out TODAY!

Listen here: https://VitaBergen.lnk.to/NixonWE

It's their first single off their upcoming album out in June, stay on it!

Published 04.07.17

Bob Hund & Silja Sol - Hjärtskärande Rätt

Ny singel ute nu!
Lyssna här --> https://bobhund.lnk.to/HjartskaranderattWE

De möttes på legendariska Last Train i Oslo under hösten 2017 på en tributefest där unga norska artister tolkade bob hund-låtar.

Bandet blev blixtförälskade i det hypade unga stjärnskottet Silja Sol och hennes charmiga tolkning av Hjärtskärande Rätt.

Resten är historia, och idag släpps en duettversion av låten med Silja Sol och bob hund samt Silja Sols egen coverversion.

Published 04.07.17